Winter in Wanaka - Reisverslag uit Wanaka, Nieuw Zeeland van Anke Feenstra - WaarBenJij.nu Winter in Wanaka - Reisverslag uit Wanaka, Nieuw Zeeland van Anke Feenstra - WaarBenJij.nu

Winter in Wanaka

Door: Anke

Blijf op de hoogte en volg Anke

05 Augustus 2008 | Nieuw Zeeland, Wanaka

Op maandag 28 juli kwam ik in Wanaka aan. Gelukkig was er geen enkel probleem op de Lindis Pass, ik hoefde helemaal geen sneeuwkettingen bij me te hebben. Daar had ik ook op gegokt, het ergste zou zijn dat ik via een omweg naar Wanaka zou moeten rijden. Maar in het laatste plaatsje voor de bergpas sprak ik een buschauffeur die er net vandaan kwam die zei dat er niets aan de hand was.

In Wanaka had ik een hostel bespoken, maar dat beviel me niet zo. Kleine kamers, kleine douches, eigenlijk was alles klein, inclusief de gasten (= jong). En de bemoeizieke vrouw die het runde droeg ook niet bij aan een leuke sfeer.
Ik ben rond gaan kijken en vond de volgende dag Wanaka Bakpaka, een geweldig hostel net buiten het centrum aan het meer. Het uitzicht vanuit de lounge is zo mooi, en de faciliteiten zijn supergoed. De eerste dag zat ik te kaarten met een aantal mensen en ‘s avonds gingen we wat drinken, was gelijk erg gezellig. Maar zij (Al uit Oz, Bree en Roy uit NZ) zijn alledrie al weer weg want ze waren even kort op vakantie. Ik kwam hier in het hostel Suze tegen, ik ken haar van Raglan Backpackers waar ik in april en mei twee weekenden geweest ben. Ze runt dat hostel samen met haar vriend en ze is nu zelf een drie weken op vakantie. Ze blijft dus ook lang hier, wat erg leuk is! Verder is hier een aantal mensen voor het hele seizoen, ze werken in het hostel of de omgeving, en die leer ik ook langzamerhand kennen. Ik kan dus inderdaad zeggen dat ik mijn plekje gevonden heb, en actiefoto’s zijn er ook!

Ik heb vorige week drie dagen achter elkaar snowboardles gehad op Cardrona Alpine Resort, en dat ging erg goed. Treble Cone is het andere skigebied bij Wanaka, maar dat heeft niet zo veel pistes voor beginners, dus de keuze voor Cardrona was snel gemaakt.
De lessen wierpen vruchten af, de derde dag was ik in staat om een groene piste af te gaan. Dat was vrijdag, toen was Suze ook naar Cardrona gegaan om te skien en na onze lunch ging ze met me mee van de dichtstbijzijnde groene piste af. Dat was wel fijn omdat het zicht (alweer) erg slecht was, veel mist/wolken om je heen, alles wit. Je moest echt goed kijken waar de rode vlaggetjes stonden voor de easy/slow route. Ondanks dat ik om de haverklap (hard) viel was het erg gaaf om een echte piste af te gaan!
Het is trouwens in NZ niet zo dat je in een dorpje zit en zo naar de pistes kan lopen. Je moet eerst de berg op rijden (met sneeuwkettingen) naar de skigebieden toe. In Cardrona (40 minuten rijden vanuit Wanaka) kan je wel overnachten in een luxe lodge, maar er is verder niks, geen dorp op de berg dus. Ik heb een pas voor meerdere dagen gekocht voor een shuttle bus, dat werkt prima al neemt het wel veel tijd in beslag. Maar lezen of MP3 luisteren is ook prima dan. Op de berg heb je wel eetcafeetjes op de basis, maar ik geloof dat de grootte van dit skigebied niet te vergelijken is met die in de Alpen in Europa.

Ik heb gisteren de eerste dag gesnowboard op mijn 5-dagenliftpas, dat ging alweer een stuk beter en gecontroleerder. Helaas was het ‘s middags een white-out, wat inhoudt dat je echt niets meer kunt onderscheiden, geen contrast en zelfs geen sporen in de sneeuw. Alles is wit, erg eng! Maar goed, als ik het leer in deze omstandigheden zal het op een zonnige dag wel erg goed gaan, denk ik dan maar.

De afgelopen week heb ik ook nog andere dingen gedaan, zoals de belangrijke Tri-Nations rugbywedstrijd tussen NZ (All Blacks) en Australië (Wallabies) gekeken in een pub. De All Blacks wonnen met overmacht in Eden Park in Auckland, terwijl de Wallabies vorige week nog gewonnen hadden in Sydney. Zondag zijn Suze en ik een stukje gaan mountainbiken, langs het begin van de grote Clutha River, de langste rivier van NZ. Die begint vanuit Lake Wanaka en stroomt 270 km verder de Stille Oceaan in. Het was een erg mooi tochtje.
Er is hier ook een hele leuke bioscoop, met comfortabele banken i.p.v. stoeltjes en je kan een maaltijd bestellen die je dan in de pauze geserveerd krijgt in het restaurantje. We keken Happy-go-lucky, een erg grappige en aparte film.

Ik denk dat ik hier nog een week of twee blijf, en dan wil ik ten zuiden van hier op boerderijen gaan werken voor kost en inwoning. Het is erg leuk om nu op een ’wintersportvakantie’ van iets van drie weken te zijn en alles op je gemak te kunnen doen. Vandaag is weer even een rustig dagje, het snow report zag er niet zo goed uit voor Cardrona (erg harde wind) en ik heb wat dingen in het dorp te doen.

Ik heb foto’s van het black water raften bij het vorige stuk geplaatst, eindelijk.

Tot de volgende keer!

X Anke

• 05 Augustus 2008 - 06:20

Margreeth:

Leuk Ank, dat je nu aan het snowboarden bent. Het is hier net een beetje zomer. Alle feesten zijn hier voorbij en Jacco en Ingrid gaan weer naar Curacao. Wij gaan zaterdag naar Frankrijk voor drie weken. Ik heb er erg veel zin in.
    Geniet van je vakantie want ik begrijp dat jij eerstdaags op de boerderij aan het werk gaat.
    groeten Margreeth

• 05 Augustus 2008 - 08:27

Caroline:

Jij een 'korte vakantie' van 3 weken, wij 'gewoon' een lang weekend Maastricht! Je steekt ons zeker langzaam maar zeker aan met het reisvirus!

• 05 Augustus 2008 - 12:28

Claire:

Hee stoere meid. Alweer aan een nieuwe uitdaging begonnen? Gezien je surfervaring en skiervaring zul je het snowboarden ook wel snel onder de knie hebben. Wel jammer dat het weer niet zo mee zit. Wij hebben in de alpen ook wel eens een white-out gehad. Dat was best eng want we wisten niet meer waar de piste en de liften waren. Veel plezier de komende tijd en met het boerenleven dat daarna volgt.

Groetjes, Claire

• 05 Augustus 2008 - 19:06

Annie Feenstra:

We zitten op de verjaardag van Ireen! Margreeth, Kees,Ireen, Henk en ik!

Heel veel liefs en groeten van allemaal! En verdorie, Margreeth was me weer voor!

• 08 Augustus 2008 - 21:55

Irene Voogd:

Eindelijk, lieve Ank, een berichtje van mij. Ik volg je weblog al een tijdje, maar terugschrijven ..ho maar. Geen boze opzet, hoor! Wat heb je alweer veel meegemaakt. Het leven op het Noord-eiland was soms niet eenvoudig, begreep ik. Gelukkig had je daar een leuk zwart vriendje. Heette die Gigi? Ik heb hem nl. op de foto's gespot. Overigens wat een schitterend land. Ik babbel weleens(!) met An en Henk en dan hebben we het meestal ook over jou. Ik weet dus best veel over je leventje daar plus dat ik je weblog nu ook steeds lees. Een hele beslissing dat je terugkomt, maar wel heel reëel. Het lijkt me leuk om oude kennissen weer te ontmoeten op het Zuid -eiland. En dat snowboarden en grotvaren vind ik héél stoer van je. Welke sport heb je nou nog niet gedaan?
    Ik kan me voorstellen dat je je verheugt op de komst van je ouders.Doen zij ook! Natuurlijk jammer dat je niet bij hét huwelijk was, maar er zijn héél veel foto's en ander leuk materiaal om je een perfect beeld te geven. Iedereen zal je wel even bijpraten, als je terug bent.
    Nou lieve meid, geniet nog van je wintersportvakantie. Gek hoor, dat jij in aug. midden in de winter zit, terwijl het hier soms erg heet is. Zo datwazzut voor deze keer. Je schrijft overigens erg leuk en beeldend. Dus blijf ik je weblog lekker volgen.
    Hou je taai en veel plezier. Liefs van Kees en mij

• 15 Augustus 2008 - 15:02

Jacco:

He Anke,

Sprak je moeder bij mijn vaders verjaardag. Zij heeft de link naar mij gestuurd, maar misschien had ik m al ergens van jou ook gehad.

Leuk om al je avonturen te lezen. Je zit op een eiland dat un tiki groter is dan Korsou. Zeker de snowboardfoto's maakten mij erg jaloers. Ik denk dat we hier echt precies aan de andere kant van de wereld zitten. Iig een behoorlijk stuk zwemmen.

Suc6 en plezier daar verder! We zien elkaar weer in NL.

grtn, Jacco

• 16 Augustus 2008 - 21:34

Riet Baecklant.:

Geweldig wat je allemaal onderneemt en durft. want soms denk ik wel eens,wat een lef om dat allemaal te doen en te durven. Maar ik geniet echt van jouw verhalen en dat je nu een paar weken zo"n leuke,sportieve vacantie hebt.Misscien ben je nu alweer aan het werken voor je kost en inwoning maar dit nemen ze je niet meer af. Dat je steeds zulke leuke mensen ontmoet waar je ook weer van alles mee onderneemt zal wel een wisselwerking zijn dat jij gewoon heel gemakkelijk contact maakt en dat je gewoon een heel plezierig