Paasbezigheden - Reisverslag uit Houhora, Nieuw Zeeland van Anke Feenstra - WaarBenJij.nu Paasbezigheden - Reisverslag uit Houhora, Nieuw Zeeland van Anke Feenstra - WaarBenJij.nu

Paasbezigheden

Door: Anke

Blijf op de hoogte en volg Anke

25 Maart 2008 | Nieuw Zeeland, Houhora

Hallo, hier weer wat nieuws van down under!
Helaas heb ik nog geen goed nieuws over werk te melden, want ik heb nog helemaal niks van het Aquatic Centre gehoord over de baan. Ik wacht nog een week en dan moet ik naar iets anders op zoek denk ik! Het gesprekje bij de fysio was niks, ze kan me geen permanent werk aanbieden en ze zocht meer een nurse-achtig iemand.
En Kerikeri is eigenlijk maar een gat, dus maar goed ook...

Na het sollicitatiegesprek ben ik op vrijdag 14 maart terug naar Kerikeri gegaan, terug naar de familie Wadman. Op zaterdag zijn we met z’n allen en de hond naar Opua geweest, een dorpje in de buurt waar een zgn. regatta gehouden werd. Het hield in dat je je hond kon inschrijven voor zwemwedstrijden, dus ze schreven hun hond Missy in, een oud beest van 13 jaar en ze werd ingedeeld bij de ‘medium dogs’. Het was erg grappig om te zien, de honden werden met baasjes naar een platform in het water gevaren waar ze op het startschot van af sprongen danwel geduwd werden. Op de kant stonden ook baasjes te roepen naar hun honden om ze zo snel mogelijk naar de kant te krijgen. Missy zwom helemaal scheef en was zowiezo niet zo snel maar het was erg aandoenlijk. Verder waren er nog wedstrijden voor hond en baasje samen, en daarna voor alleen mensen. Helaas was ik er niet op gekleed en wist ik het niet van te voren, anders had ik mooi even kunnen oefenen natuurlijk... :) Maar de ladies race ging toch niet door omdat er geen enkele inschrijving kwam. De kids en papa deden het allemaal erg goed, allemaal eerste in hun categorie. Het was gewoon voor de lol maar toch grappig met hoeveel hondenprijsjes we naar huis gingen.
Zondag moest Ross weer terug naar Houhora (speervissen ging dus helaas niet door) en ging ik weer mee. Het is prettig dat ik op mijn job offer kan wachten terwijl ik in een leuke omgeving zit met leuk gezelschap. In het aangrenzende bos groeit heel veel passion fruit dus die zoeken we zo nu en dan, en we zijn weer gaan vissen, deze keer met zijn vriend Mike en zijn dochter Tyler van 8 jaar. We vingen weer een aantal kleine snapper en ik had zelfs een haai van ongeveer een meter aan de haak! Een “mako shark” of zoiets. Toen ik die voelde, maar nog niet wist wat het was gaf ik mijn hengel maar snel aan Ross want dat gewicht kon ik nooit binnenhalen. Helaas brak ie los, hij was veel te sterk voor die lijn. Eerst kwam er nog wel een vin boven water, en hij maakte een mooie sprong het water uit, maar toen beet ie de lijn door. Dus dat was wel aardig cool eigenlijk.
Af en toe ga ik op de quad bike het bos in om over de paden te scheuren, het is een mooi bos en bovendien heuvelig dus op en neer. Ook een keer naar Houhora Heads, klein stukje over de grote weg!Het weer is prachtig nog steeds, erg heet zelfs dit weekend. En ik hoorde dat het in Nederland sneeuwt... heel apart. Was het dus een witte Paas ipv Kerst? :-D
Verder moet Ross natuurlijk nog dingen voor de Easter fishing comp regelen, en die is zaterdag van start gegaan. Volwassenen en jeugd kunnen prijzen winnen met 4 soorten vis: snapper, kingfish, kahawai en trevally. Afgelopen vrijdag zijn Sam en de 4 kids (Olivia 12, Koralee 11, Joe 8, Reuben 3) gekomen, en ook nog een vriend van Ross met zijn gezin, Clive & Debby met hun 2 kinderen (Tyler 12, Michaela 10). Gelukkig zijn de huurders van het huis hier nu niet zodat ik daar kan slapen, want met 4 kinderen op zolder slapen gaat me iets te ver :-) Clive en Debbie hebben accommodatie hier vlakbij. Vrijdagmiddag zijn we gelijk met z’n allen naar Rarawa Beach geweest, een prachtig wit strand op ongeveer 20 minuten rijden. Het water is nu aan het eind van de zomer lekker warm, dus het is heerlijk om met boogyboards en een surf board in de golven te spelen.
Alle vis die ik met Ross, Mike en Tyler gevangen had, had Ross gefileerd zodat we die vrijdagavond konden eten met z’n allen. Maar Koralee trok een fles uit de koelkast en had niet gezien dat de glazen schaal met vis daar bovenop lag dus die kletterde in 1000 stukjes op de grond waardoor er in alle stukjes vis glassplinters zaten. Alles in de prullenbak dus... en toen moesten we maar uit eten. We hebben uiteindelijk heerlijk gegeten, een seafood special in een roadhouse vlakbij.
Zaterdagavond zijn Ross en Debbie met 5 van de kinderen gaan vissen voor de wedstrijd, en zondagochtend is Ross nog een keer met Debbie en Clive en de 2 oudste kinderen. Het draait nu even om de kinderen en de vrienden die ze bijna nooit zien dus is er voor mij helaas geen plek in de boot. Wel jammer maar het is wel erg gezellig ’s avonds met de volwassenen. Zaterdagnacht is de paashaas langs geweest, hij heeft voor alle kinderen wat meegenomen en voor mij ook! Je kunt hier echt in ik weet niet hoeveel soorten en maten chocola kopen voor Pasen. Ik heb een piratenschatkist met een groot ei en munten gekregen van de Easter Bunny. Ik denk dat alleen kleine Reuben er nog in gelooft, maar hij is pas 3 ½ dus dat duurt nog wel een paar jaar.
Op zondag zijn we 's middags met z’n allen naar de fishing club gegaan om wat vissen te laten wegen die kans maken op een prijs, en daarna ben ik gebleven om te helpen met de fish auction. Alle vis die in het toernooi gevangen wordt, wordt geveild en het geld gaat naar een paar goede doelen. Rond een uur of 6 deed Ross de prijsuitreiking, dat doet hij altijd heel grappig. Tyler won een prijs met zijn kingfish, dus vroeg Ross: “Hey tell me, what boat were you on mate?” Tyler: “Eeehm, your boat!” We aten met z’n allen ook op de club en daarna werd het nog best gezellig met de dj die vooral 70s muziek draaide.

Maandag was een rustig dagje, Clive en Debbie waren vroeg terug naar Auckland gegaan en we hebben vooral film gekeken omdat het niet zo mooi weer meer was als de dagen daarvoor. Bovendien waren 2 van de 4 kids aan het spelen en logeren bij vriendjes dus was het voor de verandering eens erg rustig in de schuur.
Vandaag zijn we terug gereden naar Kerikeri, en Ross moest door naar Auckland waardoor hij mij kon droppen in Whangarei, want... ik ga hier als het goed is morgen een auto kopen. Het is een Toyota Corolla uit 1992 en via Trademe, de NZ versie van Marktplaats, gekocht, dus morgen zie ik de verkoopster bij de AA hier (Automobile Association) om een grondige check te laten doen voordat ik ‘m koop. Het zou geweldig zijn om vanaf morgen mijn eigen vervoer te hebben!!

Het wordt wel weer lang he? Nu nog even wat foto’s proberen te plaatsen.
Bedankt weer voor alle reacties, al zijn ze maar een half regeltje dan nog zijn ze erg fijn!

• 25 Maart 2008 - 11:39

Caroline:

Geloven? In de paashaas? Het moet niet gekker worden! Wij hadden inderdaad bijna een witte paas. Ook dat moet niet gekker worden...

Jammer dat je nog niets hebt gehoord over de baan, maar het komt vast allemaal goed uiteindelijk.

Succes met je Toyota-test!

• 25 Maart 2008 - 11:39

Caroline:

Nog even terug want foto's gekeken: gaaf die schuur!

• 26 Maart 2008 - 23:49

Anke:

Hi Caroline,
    Ja, die barn is niet verkeerd hoor! Erg gezellig en boven staan de bedden waar ik slaap.
    Ik vind geloven in de paashaas inderdaad ook wel erg ver gaan... :-D