Toeristenoord Waikiki
Door: Anke
Blijf op de hoogte en volg Anke
24 Februari 2008 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Even kort een berichtje om te laten weten dat ik goed en wel ben aangeland op O'ahu, Hawaii!
Ik heb nog niet heel veel te vertellen omdat het vandaag grotendeels geregend heeft. Maar het weerbericht voor de rest van de week is erg goed, zonnig en 25 graden! Ik wil jullie niet de ogen uit steken hoor..
Waikiki is echt het Benidorm van de USA, niet normaal. Dit is dus echt een toeristendorp, alleen maar hotels, restaurants en shops shops shops. De dure hotels kun je ook gewoon in lopen, dus dat doe ik dan ook. Het ene heeft bv in het restaurant een mega aquarium met manta rays en sting rays erin, en het andere heeft weer een prachtige binnentuin direct aan zee met een grote banyan tree in het midden. Echt mega indrukwekkend moet ik zeggen!
Vandaag heb ik hier in Waikiki rondgelopen, en voordat de lucht loodgrijs werd zag het strand er echt fantastisch uit. Veel surfers, 80.685 surfboards te huur dus dat ga ik binnenkort ook weer eens proberen.
Ben ook naar De Honolulu Zoo geweest, ook in de regen nog wel goed te doen, he Zaanstad? (zie 2e verhaal :-)). Ze hadden er o.a. een komodo dragon en veel soorten apen die bepaald niet stil zaten, dus heb me wel vermaakt.
Op dit moment zit ik op het gratis internet van het hostel en is er reclame op ABC; ik zit met twee meiden uit mijn kamer de Oscars te kijken. Wel bijblijven nu ik in Amerika ben he!
Morgen wordt het dus mooi weer dus zal ik zeker het strand met een bezoek vereren, Chinatown in downtown Honolulu misschien ook wel en daarna wordt het hoog tijd om naar North Shore te gaan, waar in deze tijd van het jaar het echte surfen gebeurt. Pipeline here I come! (Om te kijken, don't worry!)
Iedereen die al een berichtje geplaatst heeft, hardstikke leuk! Wordt erg gewaardeerd.
Als je op de hoogte wil blijven van nieuwe berichten kun je links je adres op de mailinglist zetten.
Groetjes, Anke
25 Februari 2008 - 06:04
Froukje:
Hallo! Hee, ik ken je niet, maar mijn man en ik zijn al 2 keer naar Oahu geweest, en als je van snorkelen houd, mis dan vooral Hanauma Bay niet- echt geweldig! Een auto huren op Oahu is echt een goed idee omdat er zoveel is te zien en doen. Hiken naar de top van diamond head is ook heel erg leuk; het uitzicht super (je ziet dan Waikiki en Honolulu vooral heel goed). He, veel plezier he?
Froukje Akkerman
froukjeakkerman.waarbenjij.nu -
25 Februari 2008 - 09:54
Caroline:
Geweldig! Je krijgt zelfs berichten van onbekenden. Geinig hoor!
Ziet er mooi uit op de foto's (stuk boeiender dan het uitzicht hier op de gracht, maar ja, dat ziet een toerist hier ook weer heeeeel anders!) -
13 Maart 2008 - 23:00
Joost:
He Anke,
Die landkaart klopt niet. Volgens mij ligt Hawaii niet middenin de VS, maar ergens middenin de Pacific...
Leuke site though..
Groetjes, Joost